DIERENARTSENPRAKTIJK BLADEL-HAPERT    
            7 dagen in de week 24 uur per dag tot uw dienst         

Uw kattenpraktijk in de kempen

WELKOM OP ONZE KATTENPAGINA

ONZE PRAKTIJK IS ONDERDEEL VAN EEN NETWERK VAN KATTENDIERENARTSEN DOOR HEEL EUROPA VOOR EEN NOG BETERE BUNDELING VAN KENNIS VOOR UW KAT.

BLINDHEID BIJ KATTEN
WACHT NIET TOT HET TE LAAT IS:
VANAF 8 JAAR BLOEDDRUK METEN

        Klik hier voor onze algemene praktijkinformatie

INTERESSANTE ARTIKELEN:

Toxoplasma en de kat: 
De misverstanden opgehelderd!

KATTEN EN VOGELGRIEP:GEEN PANIEK!

de oudere kat

apk bij de seniorenkat: jaarlijkse bloeddrukmeting

een uniek  kattenvoer

vruchtbaarheid bij de kat  

vlooienbestrijdingsprogramma

plasproblemen  

teken en tekenziekten  

wat is een spoedgeval?

geslachtsbepaling bij kittens

paracetamol: pas er mee op!!!

uw huisdier mee op vakantie: de voorzorgen.

katten, stress en hun ziektes.


INTERESSANTE LINKS:

http://www.kidsforanimals.nl    (dierenbescherming jeugd)

http://www.dierenbescherming.nl

http://www.amivedi.nl

http://www.shcn.nl         (crematoria)

http://www.fabcats.org        (Engelse kattenclub,zeer interessant!)

http://www.fanciers.com  (engelstalige kattensite)

http://www.neocat.nl          (sociėteit van kattenliefhebbers "neocat")

http://www.minlnv.nl         (ministerie van landbouw)

http://www.chipnummer.nl
(opzoeken  gechipte dieren)

http://www.vakantieoppas.nl

 

 

 

NIEUWE REGELS VOOR REIZEN IN HET BUITENLAND  (HIER KLIKKEN)

Katten nemen in onze praktijk een bijzondere plaats in. Deze diersoort met z'n mooie eigenzinnige karakter wordt maar al te vaak beschouwd als een kleine hond. Dit is echter onterecht: Op het gebied van gedrag, stofwisseling en ziektes zijn de katten een geheel eigen groep.

Door een katvriendelijke benadering zijn onze dierenartsen in staat om de meeste katten, ook de heel angstige, op hun gemak te stellen op de onderzoekstafel. Zelfs het afnemen van bloed gaat in de meeste gevallen op een rustige, voor de kat niet al te bedreigende manier.

Door het volgen van diverse, ook internationale, cursussen en het intensief bestuderen van gespecialiseerde vakliteratuur, is een hoog kennisniveau van de kattengeneeskunde bereikt.

Katten zijn erg gevoelig voor vasten!!! Door het vasten worden (te) snel de zogenaamde vetreserves in het lichaam vrijgemaakt. De lever die deze vetten moet omzetten in bruikbare energie voor het lichaam raakt overbelast en kan ernstig beschadigd raken: "Leververvetting". Een paar dagen niet eten door iets banaals als een haarbal, kan dus verstrekkende gevolgen hebben. Stopt uw kat dus plotseling met eten, wacht dan niet te lang voor u ons contacteert.                                                                                  

Veel oudere katten lijden aan een hoge bloeddruk! Vaak gaat dit gepaard met een te snel werkende schildklier en slecht werkende nieren. Op den duur leidt dit tot ernstige schade aan de hartspier en door het springen van kleine bloedvaatjes kunnen diverse organen beschadigd raken. Heel berucht is plots optredende blindheid door schade aan het netvlies. Door snel ingrijpen met de juiste medicijnen kan soms de blindheid zelfs nog (deels) opgeheven worden. Deze unieke behandelingsmethode is door onze praktijk ontwikkeld en met succes toegepast.
Onze praktijk kan op eenvoudige wijze de bloeddruk meten van uw kat: Eigenlijk een jaarlijkse must voor katten vanaf 10 jaar oud! Met een goede medicatie tegen hoge bloeddruk kan uw kat veel ellende bespaard blijven.

 

Onze diervoederlijn Specific® heeft smakelijke en gezonde voeders voor een heel kattenleven. Helaas hebben we de laatste jaren bij een aantal commerciėle kattenvoeders problemen gezien met ernstige vergiftigingen t.g.v. de gebruikte grondstoffen in het voer. Specific® selecteert met veel zorg grondstoffen van een constante kwaliteit en bovendien ontbreken onnodige toeters en bellen zoals geur en smaakstoffen. Menig katteneigenaar verbaast zich erover dat z'n kat dit voer ook eindeloos lekker blijft vinden. Specific® is er voor kittens, volwassen katten en seniorenkatten en bovendien zijn er diverse smakelijke diėetvoeders voor katten met specifieke gezondheidsproblemen. De prijs van specific® t.o.v. andere topmerken is zeer concurrerend.

Het laten inslapen van uw huisvriend is een ingrijpende gebeurtenis: Wij besteden dan ook veel aandacht aan deze moeilijke laatste stap. Indien u dat wenst komen wij voor euthanasie aan huis, zodat uw huisdier in zijn eigen vertrouwde omgeving kan sterven. Als wij voor de afvoer van uw overleden huisdier moeten zorgen, dan gaat dat via de dierenambulance: Zij halen het gestorven huisdier op , waarna het met andere huisdieren anoniem verbrand wordt. Het is dus niet meer zoals vroeger dat ze met het destructiemateriaal van vee meegenomen worden. Uiteraard kunt u ook besluiten tot begraven of cremeren.

In de eigen tuin begraven?: Ja, dat mag!
Volgens artikel 24 uit de EU-verordening 1774/2002/EG en inmiddels opgenomen in het Nederlandse destructiebesluit, mogen huisdieren die niet gehouden worden voor voedselproductie of veeteelt op het terrein van de houder/eigenaar begraven worden.