DIERENARTSENPRAKTIJK BLADEL-HAPERT    
            7 dagen in de week 24 uur per dag tot uw dienst         

WELKOM OP ONZE HONDENPAGINA

   Klik hier voor onze algemene praktijkinformatie

INTERESSANTE ARTIKELEN: 

vlooienbestrijdingsplan

teken en tekenziekten  

maart/april 2004: enkele fatale babesia-gevallen in nederland. 

wat is een spoedgeval?

paracetamol: pas er mee op !!!

uw huisdier mee op vakantie: de voorzorgen.
exotische ziektes.

uw huisdier mee op vakantie: de nieuwe invoerregels na 2004.

Huidparasieten

Vuurwerkangst

                             

INTERESSANTE LINKS:

http://www.kidsforanimals.nl    (dierenbescherming jeugd)

 http://www.dierenbescherming.nl

http://www.amivedi.nl

http://www.shcn.nl       (crematoria)

http://www.doggy.net  (nederlandse hondensite)

http://www.minlnv.nl        (ministerie van landbouw)

http://www.honden.nl

http://www.chipnummer.nl
(opzoeken van  gechipte dieren)

http://www.vakantieoppas.nl

http://www.dogsincluded.nl
(hond mee op vakantie)


 

 

 

NIEUWE REGELS VOOR OP REIS IN HET BUITENLAND M.I.V. 3/7/2004  (HIER KLIKKEN)

Voor een goede gezondheidszorg van uw hond bent u bij ons aan het goede adres. Waar nodig doen wij bloedonderzoek of maken wij röntgenfoto's of echo's. Wij kiezen voor een eerlijke advisering: Wij vinden eindeloos "aanmodderen" niet in het belang van uw hond. Wanneer wij verder behandelen niet zinvol achten, dan wordt dat duidelijk met u besproken. Verder hebben wij uitstekende contacten met gerenommeerde specialisten om daar waar onze kennis ophoudt, hen in te schakelen om u verder te helpen met diagnose of behandeling.

Onze diervoederlijn Specific® heeft smakelijke en gezonde voeders voor een heel hondenleven. Een aantal maagdarmproblemen bij de hond wordt veroorzaakt door overgevoeligheid ("intolerantie") voor allerlei toevoegingen die in veel commerciële voeders zitten, ook de topmerken. Specific® selecteert met veel zorg grondstoffen van een constante kwaliteit en bovendien ontbreken onnodige toeters en bellen zoals kleur- geur- en smaakstoffen: Kortom een veilig en gezond voer, dat vaak uitkomst biedt bij diarreeproblemen. Specific® is er voor pups, volwassen- en seniorenhonden en bovendien zijn er diverse smakelijke diëetvoeders voor honden met specifieke gezondheidsproblemen. De prijs van Specific®  t.o.v. andere topmerken is zeer concurrerend.
Tegenwoordig is de Specific Hondenvoederreeks opgesplitst volgens klein, middelgroot of groot ras.

Het laten inslapen van uw huisvriend is een ingrijpende gebeurtenis: Wij besteden dan ook veel aandacht aan deze moeilijke laatste stap. Indien u dat wenst komen wij voor euthanasie aan huis, zodat uw huisdier in zijn eigen vertrouwde omgeving kan sterven. Als wij voor de afvoer van uw overleden huisdier moeten zorgen, dan gaat dat via de dierenambulance: Zij halen het gestorven huisdier op , waarna het met andere huisdieren anoniem verbrand wordt. Het is dus niet meer zoals vroeger dat ze met het destructiemateriaal van vee meegenomen worden. Uiteraard kunt u ook besluiten tot begraven of cremeren.                                                 

                                                                     

In de eigen tuin begraven?: Ja, dat mag!
Volgens artikel 24 uit de EU-verordening 1774/2002/EG en inmiddels opgenomen in het Nederlandse destructiebesluit, mogen huisdieren die niet gehouden worden voor voedselproductie of veeteelt op het terrein van de houder/eigenaar begraven worden.